U Bijeljini još četiri osobe pozitivne na koronavirus

0
418

Na području Bijeljine još četiri osobe pozitivne su na koronavirus, što je ukupno devet zaraženih, naveli su iz bijeljinske bolnice.

Bolnica u Bijeljini (Arhiva)

– Pacijent iz Bijeljine, koji je nedavno bio u bivšem Centru za srce u Tuzli, u kojem se prije nekoliko dana pojavila infekcija virusom korona, pozitivan je na COVID 19 i nalazi se u bolničkom karantinu na respiratoru – tvrde iz bijeljinske zdravstvene ustanove.

U bolničkom karantinu nalazi se od 30.marta, a sa njim je i supruga čiji rezultat se očekuje. Kćerka je negativna na virus korona, ali se nalazi u kućnom karantinu pod strogim nadzorom.

Pozitivan je i rezultat za suprugu dijaliznog pacijenta koji je također pozitivan na COVID 19 i koji se nalazi u bolničkom karantinu, a njegova supruga je u Domu učenika.

Iz bijeljinske bolnice preciziraju da je pozitivan i nalaz za još jednog pacijenta koji se nalazi u UKC Banja Luka, a sa područja je Bijeljine.

Trenutno je na respiratoru, a njegova supruga, također je pozitivna i nalazi se u Domu učenika.

-Na području Bijeljine za sada postoje ukupno tri klastera, a u saradnji sa higijensko – epidemiološkom službom odmah smo organizovali evidentiranje svih osoba koje su imale kontakt sa zaraženim licima. Bez obzira na trenutno stanje, nema mjesta panici, a oprez je podignut na najviši nivo – naveli su iz bolnice.

Očekuju rezultate za još devet uzoraka, a do 1. aprila testirane su 44 osobe.

Pod nadzorom se trenutno nalazi 79 osoba. (RTS)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here