U BiH na snazi žuti meteoalarm

U BiH danas je na snazi žuti meteoalarm zbog jakog vjetra, koji će ponegdje dostizati do 55 kilometara na čas.

Zbog jakog vjetra, očekuju se manje smetnje u aktivnostima na otvorenom zbog krhotina koje nosi vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na području Prijedora, tokom večeri, zbog najavljenih padavina, mogući su teški uslovi za vožnju i lokalno plavljenje imovine.

Jutros u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena ponegdje u Hercegovini, na jugozapadu i sjeveroistoku Bosne, a na vrhovima planinama slab snijeg.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -1; Ivan Sedlo 7; Livno, Sokolac 8; Doboj 9; Gradačac, Široki Brijeg, Zenica 10; Sarajevo, Srebrenica, Trebinje 11; Bijeljina 12; Bihać, Mostar, Tuzla 13; Banja Luka, Neum, Prijedor, Sanski Most 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 930 hPa, za 12 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme sa kišom, a na vrhovima planina sa susnježicom ili snijegom. Tokom noći na sjeveru i sjeverozapadu Bosne očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 12 do 18 °C. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *