U Banjaluci koronavirusom zaraženi otac, ali i njegovo dijete koje je išlo u školu

0
474

Kod stanovnika Banjaluke koji je na radu u Italiji i njegovog djeteta potvrđena je zaraza koronavirusom, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS Alen Šeranić.

Na konferenciji za medije rečeno je da je pacijent smješten na Univerzitetskom kliničkom centru RS, da je dobrog općeg stanja, da je imao blagu temperaturu te da mu supruga i dijete žive u Banjaluci. Entitetski organi istakli su da nema mjesta panici kao i da se problemu pristupa odgovorno.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite entiteta RS Alen Šeranić obratio se danas javnosti te kazao da je riječ o srednjovječnoj osobi koja se javila službama u skladu s pravilima. Kako kaže, početkom sedmice urađeni su nalazi i virus je potvrđen, a pacijent je izolovan na UKCS RS.

On je istakao da se pacijent osjeća dobro i da ovo nije ništa neočekivano jer dosta ljudi iz BiH radi u Italiji, ali i da se može očekivati još slučajeva. Istakao je da su ostvareni kontakti s porodicom oboljelog i da je potvrđena zaraza koronavirusa kod djeteta.

Kako kaže, ostvareni su kontakti sa školom koju dijete pohađa i pokušavaju se ostvariti kontakti sa svim osobama s kojim su oboljeli bili u kontaktu. On je rekao da se i dijete osjeća dobro, a da supruga pacijenta nije pozitivna na koronavirus.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here