U Banja Luci u toku velika akcija MUP RS

U Banja Luci je u toku velika policijska akcija Ministarstva unutrašnjih poslova RS (MUP RS).

Prema informacijama do kojih je došao portal Srpskainfo.com, u navedenom gradu u toku je više pretresa, a uhapšeno je i nekoliko osoba.

Policija u RS-u istražuje višemilionski kriminal, a istragom rukovodi Republičko javno tužilaštvo putem Posebnog odjeljenje za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala.

Izvor portala Srpskainfo.com navodi da su pretresi u agenciji Travel for fun, a prema nezvaničnim informacijama, pretresi su i u entitetskom Institutu za javno zdravstvo RS.

Navodno je uhapšen Saša Marković vlasnik agencije Travel for fun, te da policija osigurava objekat agencije u banjalučkom Tržnom centru Emporium dodajući kako se pretresaju i drugi objekti navedene turističke agencije, piše Radiosarajevo.

Još se ne zna da li se radi o krivičnim prijavama koje je ranije podnio aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković.

Zbog sumnje da je “zloupotrijebio položaj i ovlaštenja” Stanivuković je prijavu podnio protiv premijera RS Radovana Viškovića i ministra zdravstva Alena Šeranića.

Stanivuković je tada rekao kako “zakon mora da važi jednako za sve, bez obzira ko kakvu funkciju obavlja”, te da “imamo slučaj pokretne bolnice koja još nije nabavljena, ne znamo zašto nema medicinske opreme, a puna dva mjeseca se montira”.

Obrazložio je kako je navedenu prijavu podnio i zbog “zloupotrebe u postupku javne nabavke protiv turističke agencije ‘Travel for fun'” i aktuelnog direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislava Zeljkovića.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *