U akciji protiv krijumčarenja droge uhapšene četiri osobe

U realizaciji ove opsežne akcije više agencija iz BiH ostvarena je suradnja sa partnerskim institucijama Hrvatske

0
277
droga_ilustracija
Zaplijenjena martihuana i oprema za proizvodnju droge (Foto: Tužilaštvo BiH)

Na području Velike Kladuše zaplijenjena je velika količine opojne droge marihunana i otkriven specijalno napravljeni kapacitet za uzgoj opojne droge, koja je krijumčarena na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini kao i u zemljama EU, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Postupajući po nalogu Tužilaštva, više desetina policijskih djelatnika Granične policije (Središnji istražni ured Odsjek za prikrivene operacije) uz potporu Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i asistenciju MUP-a USK, na području Velike Kladuše otkrili su i zaplijenili velike količine opojne droge marihuana, kao i ilegalnih zasada ove opojne droge u specijalno napravljenim skrivenim kapacitetima za uzgoj i pripremu opojne droge.

Tijekom akcije lišene su slobode četiri osobe, osumnjičene za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

U realizaciji ove opsežne akcije ostvarena je suradnja sa partnerskim institucijama Hrvatske.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku biti dovedeni i predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odliuku o daljim aktivnostima u predmetu.

Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama u BiH, regionu i Europskoj uniji, poduzima aktivnosti u više predmeta u borbi protiv neovlaštenog prometa opojnh droga u velikim količinama, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here