U akciji “Nokaut” uhapšeno sedam osoba

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade biti predate u nadležnost postupajućem tužitelju Hercegovačko-neretvanskog kantona

0
289
sipa hapsenje devet osoba vise gradova bih krivotvorenje covid potvrde
(Foto: Ilustracija)

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas realizuju operativnu akciju kodnog naziva “Nokaut” u okviru koje je sedam osoba lišeno slobode, javlja Anadolu Agency (AA).

Osobe su lišene slobode zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Kako je saopšteno iz SIPA-e u toku su pretresi osoba, objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičena lica na sedam lokacija na području Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U dosadašnjem toku akcije pronađena je plantaža sa ukupno 372 stabljike koje svojim izgledom asociraju na biljke indijske konoplje “Cannabis sativa“, preko dva kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, određena količina materije koja svojim izgledom asocira na sintetičke opojne droge, precizna vaga, veći broj mobilnih i tzv. kriptovanih telefona, oko 5.000 eura u različitim apoenima i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

“Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade biti predate u nadležnost postupajućem tužitelju Županijskog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom su i realizirane navedene aktivnosti. Akcija se realizira po naredbi Općinskog suda u Mostaru i u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, te uz pružanje pomoći policijskih službenika Granične policije BiH i ministarstava unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske i Zapadno-hercegovačke županije”, navodi se u saopštenju iz SIPA-e.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here