U akciji ‘Mak’ uhapšena jedna osoba

0
399
U akciji "Kolonija" uhapšeno četrnaest lica (Foto;: Ilustracija)

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) uhapsili su A.H. tokom akcije u Zenici, koji se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) danas su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) i uz asistenciju MUP-a ZDK, počeli aktivnosti na realizaciji operativno-taktičke akcije kodnog naziva „Mak“, a radi suzbijanja zloupotrebe opojnih droga na području grada Zenice.

U sklopu tih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršen je pretres prostorija, pokretnih stvari i predmeta na području općine Zenica, koje koristi osoba inicijala A. H. (1983.), a koja se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela – neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skank“, a koja je bila pripremljena i upakovana za dalju uličnu prodaju, te digitalna vaga za precizno vaganje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Trenutno je u toku kriminalistička obrada A. H., te će ta osoba uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predata nadležnom tužilaštvu, saopćeno je iz FUP-a.(bhrt,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here