U akciji “Klašnik” uhapšene dvije osobe, oduzeto 1,6 kilograma spida

Policija je preterse obavila na tri lokacije u Banjoj Luci , a pretresli su i automobili osumnjičenog

policija banja luka akcija klasnik pronadjeno 1,6 kg spida uhapsene dvije osobe
Zapljenjena droga i oružje (Foto: PU Banja Luka)

Banjalučka policija je u akciji “Klašnik” uhapsila D. K. i D. V. iz Banje Luke zbog sumnje da su počinili više krivičnih djela, a obavljeni su pretresi na više lokacija.

D. K. se sumnjiči da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija, falsifikovanje isprave i krađa električne energije ili toplotne energije ili prirodnog gasa, a D. V. krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

U pretresima na tri lokacije na području Grada Banja Luka, kao i jednog vozila, pronađeno je i oduzeto oko 1.626 grama amfetamina, puška M24, pištolj nepoznate marke i 88 komada municije različitog kalibra, falsifikovana lična karta, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

– Prilikom pretresa prostorija koje D. K. koristi, utvrđeno je da je izvršio priključenje na električnu mrežu mimo mjernog mjesta i na taj način neovlašteno trošio i otuđio električnu eneriju – saopćeno je iz policije. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *