U 68. godini tragično nastradao prof. dr. Vlado Madžarević

0
918

Menadžment Fakulteta elektrotehnike UNTZ objavio je da je iznenada preminuo profesor Vlado Madžarević.

Profesor Madžarević je smrtno stradao u nesreći koja se sinoć dogodila u Donjim Čaklovićima. Upravljajući automobilom izgubio je kontrolu, te udario u zid kuće.

“Dragi studenti i prijatelji Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli, sa nevjericom i u šoku, primili smo vijest da nas je iznenada u 68. godini života napustio uvaženi dr. sci. Vlado Madžarević, profesor emeritus na UNO «Elektrotehnika i sistemi konverzije energije» Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

Profesor Madžarević dao je nemjerljiv i neizbrisiv doprinos razvoju svoje uže naučne oblasti, Fakulteta elektrotehnike i Univerziteta u Tuzli u cjelini kao i kod brojnih generacija studenta koje je pudučavao.

Zvanje diplomiranog inženjera elektrotehnike je stekao 13. jula 1976. godine kao prvi diplomirani student Fakulteta elektrothenike u Tuzli na kojem je proveo svoj cijeli radni vijek.

Od 2001. do 2005. godine je obnašao funkciju dekana Fakulteta elektrotehnike a odlaskom u zasluženu penziju dodjeljeno mu je počasno zvanje profesor emeritus.

Vijest je s nevjericom primljena među brojnim prijateljim, kolegama i poznanicima uvaženog profesora.

Vrijeme i mjesto sahrane objavit će se naknadno. (untz)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here