U 65. godini preminuo poznati trener Milomir Odović

Bivši igrač i trener Fudbalskog kluba Željezničar Milomir Odović preimnuo je u 65. godini života, potvrđeno je iz sarajevskog kluba.

Odović je rođen 1955. godine, a prve fudbalske korake veže za Slogu iz Ilijaša. Ipak, još kao junior je prešao u Željezničar. Debitantski nastup za prvi tim je ubilježio u sezoni 1974./1975. nakon čega je vrlo brzo izborio mjesto u početnoj postavi.

“Igrajući za naš klub do 1985. godine, Odović je skupio 262 zvanična nastupa, pri čemu je postigao i 25 golova. Poslije toga je igrao još za austrijske klubove VÖEST Linz i Spittal, a karijeru je okončao u Bosni iz Visokog”, saopćeno je.

Trenersko ime je izgradio u FK Željezničar i Premijer ligi BiH. Kao “vojnik” Kluba odazivao se na svaki poziv, a Plave je vodio u tri navrata, sakupivši ukupno 71 utakmicu na klupi Željezničara. Pored rada u prvom timu, dugo godina je bio uposlenik Omladinske škole FK Željezničar.

Odović je preminuo u 65. godini života nakon duge i teške borbe s bolešću.

– FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima. Oda majstore, počivaj u miru – saopćeno je iz FK Željezničar.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *