Tuzlansko naselje Kula: Nedovršeni radovi ugrožavaju život građana (Foto)

2
1477

U tuzlanskoj ulici Veselin Masleša, u naselju Kula, građani se suočavaju sa poplavama, jer odabrana firma za izvođenje radova nije završila dobijeni posao! Radi se o firmi “Cestotehnik”, koja rupe na asfaltu “zakrpi” šljunkom, kojeg svaka veća kiša odnese prema kućama, čiji prizemni objekti redovno poplave.

Molbe, zahtjevi, obraćanje Mjesnoj zajednici Kula, povjereniku, Civilnoj zaštiti “ne pije vode”.

– Mi smo predali zahtjev da se ovo riješi. Povjereniku Mjesne zajednice smo predali papir sa potpisima, a on je to navodno proslijedio Gradskoj upravi nadležnoj za rješavanje ovih problema – kaže jedan od građana koji se redovno suočava sa ovim problemom.

Građani kažu voda u njihova dvorišta donese otpilike kamion šljunka.

– Živim ovdje cijeli život i nikada nismo imali ovih problema. Ali, kako “Cestotehnik” posao nije dovršio, tj. asfaltom pokrio škljukom zatrpane rupe, mi nemamo mira – kaže mještanin kome “strada”  garaža u kojoj se nalazi i peć za centralno grijanje.

I nije samo on suočen sa ovim problemom. Radi se o četiri porodične kuće, čiji vlasnici nemaju snage da se bore sa nečim čemu nisu doprinijeli.

– Mjesec dana se borimo i svaki put ljudima poplave kuće. Da li zbog “Centralnog grijanja” ili “Cestotehnika”, ko će ga znati. Uvodili su ljudima grijanje u kuće i poslije više nikada nisu došli da vide da li sve štima kako treba. Nikada nisu došli ni da asfaltiraju iskopane dijelove ceste. Poslije svake kiše šahtovi se začepe od tucanika, a mi po dva sata “lopatamo” – kažu u porodici Husejnović.

Da stvar bude gora, “Cestotehnik” je dobio sve poslove u MZ Kula, u kojoj niti jedan posao nije dovršen kako treba. Sve je urađeno zatrpavanjem rupa šljunkom koji se, baš kao u Ul.Veselin Masleša, svakom kišom raznese po ulici, tako da noć automobili “drobe” to kamenje, što često prilikom kočenja dovodi do proklizavanja.

Dokle će ovo trajati? Koga građani da pitaju? Ko je taj ko treba da kontroliše kvalitet posla izvođača radova?

Brojna su pitanja, ali pomoći građanima niotkud. A očekuju je, prije svega, od Gradske uprave Tuzla. Nevjerovatno, ali istinito! (A.K. – Foto: H. Salković, tl)

2 Komentari

  1. Čestitam 69-ti rođendan dozivotnom direktoru Centralnog grijanja Nevresu Arnautovicu zvani 10%, koji je glavni mecena CESTOTEHNIKA.
    Tu je problem

  2. Strpljenja, dragi sugradjani, strpljenja….ovi potopi se i onako desavaju jednom u 100 godina, evo po drugi put u 7 dana ….bajdevej, Cestotehnik je pred mojom zgradom zaboravio asfaltirati ima vec nekih 5-6 godina, zaboravi se kad dobijes sve poslove na tenderima…..

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here