Tuzlanski kanton: Nema oboljelih od korona virusa, u izolaciji oko 5.000 osoba

S ciljem usaglašavanja i harmonizacije budućeg postupanja, a sa krajnjim ciljem što efikasnijeg suzbijanja pandemije korona virusa, Kantonalni štab civilne zaštite Tuzlanskog kantona danas je s predstavnicima gradskih/općinskih štabova održao zajedničku sjednicu, javlja Anadolu Agency (AA).

Tom prilikom prezentirane su dosadašnje aktivnosti Kantonalnog štaba civilne zaštite, te su komandanti gradskih i općinskih štabova upoznati sa mjerama koje se planiraju poduzimati u narednom periodu, a u skladu sa razvojem epidemiološkog stanja na području našeg kantona.

“U odnosu na ostale kantone situacija u TK je zadovoljavajuća, nemamo zaraženih korona virusom. Povećao se broj osoba koje se nalaze u izolaciji oko 5.000. Do sada su testirane 83 osobe i nalazi su negativni. Zahvaljujem se građanima koji se pridržavaju naših mjera, a za one koji ne poštuju naše mjere, za one koji ugrožavaju i svoj i život svojih bližnjih, danas ćemo samo predložili neke nove mjere i sankcije”, kazao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Zoran Jovanović.

Današnjem sastanku je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *