Tuzlanska jesenja nedjelja: Kupanje, sunčanje, šetnja… (Foto)

0
558

Današnji predivni jesenji dan Tuzlaci su si priuštili sve. Na panonskim jezerima bilo je kupanja, sunčanja, sjedenja pored vode i zabave bacanjem kamenčića, a najviše je bilo šetnje. Sojenice na jezerima, u sanaciji i trenutno sa krovovima bez slame. Nekako izgledaju ogoljeno…

Na Banji smo zabilježili i sanaciju fontane “Leda”. Tako značajne za Tuzlake, jer ju je pravio tuzlanski vajar Franjo Leder.

Nema niti jedog njegovog znamenja, ali se nadamo da će biti vraćena na svoje mjesto. Jer, Tuzlaci su navikli da baš na tom mjestu.

Na teniskim terenima mlade teniserke obavljaju trening, i začuđene što je to nekome zanimljivo. Naravno da jeste, jer najljepše je vidjeti da se mladi ovog grada bave sportom.

I nisu jedine. Tuzla je puna biciklista svih starosnih dobi. Djeca, mladi, oni srednjih godina, pa i stariji, uživali su na svojim dvotočkašima u divnom sunčanom danu.

Bilo je i onih koji su izveli svoje kućne ljubimce u šetnju, ali smo zabilježili i vranu, koja je sa kljunom stabla čistila od bubica.

I tako, jesenje prijepodne u Tuzli, izmamilo je mnoštvo građana vani. Svako je našao nešto za sebe. Kafići su takođe bili puni, posebno u centru, tamo gdje se nedjeljom dogovara kafenisanje.(ak,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here