Tuzlanka postavljena na čelo važne organizacije u Škotskoj

“Čast je i privilegija preuzeti ulogu predsjedavajućeg Justice Scotland. Odbrana vladavine prava važnija je nego ikad. Radujem se što ću raditi sa našim članstvom i nadograđivati se na rad mojih istaknutih prethodnika, kako bi pravosudni sistem radio pošteno i efikasno za sve

0
211

“Tuzlanka Almira Delibegović-Broome QC postavljena je na čelo pravosuđa Škotske, predsjedavajuća pravosudnog sistema (Justice)”, ovu vijest objavio je Edhem Čustović na svom Facebook profilu.

Almira Delibegović-Broome QC preuzeti će ulogu predsjedavajućeg pravosudnog sistema Škotske (Justice), naslijedivši Shelagh McCall QC na mjestu predsjedavajućeg škotskog ogranka dobrotvorne organizacije za reformu prava, istakao je Čustović.

“Čast je i privilegija preuzeti ulogu predsjedavajućeg Justice Scotland. Odbrana vladavine prava važnija je nego ikad. Radujem se što ću raditi sa našim članstvom i nadograđivati se na rad mojih istaknutih prethodnika, kako bi pravosudni sistem radio pošteno i efikasno za sve,” kaže Delibegović-Broome.

Almira je diplomirala je pravo na Univerzitetu Edinborough, a magistrirala na renomiranom Univerzitetu Harvard kao Fulbright stipendistkinja. Ona je član poslovnog odbora Generalnog vijeća Univerziteta u Edinburghu, nezavisna neizvršna osoba u Nadzornom odboru Deloitte UK i u njegovom Odboru za upravljanje revizijom, te član Savjetodavnog odbora računovođe u stečaju.

“Kao i kod mnogih talentiranih mladih ljudi, njeno obrazovanje je prekinuto kao posljedica rata u Bosni i Hercegovini, a novi dom je pronašla u Škotskoj. Ona je sestra prof. Mirele Delibegović o kojoj sam pisao ranije ove godine nakon što je postala članica Edinborough Royal Society. Čestitamo Almira na ovom veličanstvenom postignuću i časti koja ti je ukazana. Ti si veliki ambasador Bosne i Hercegovine. Također, želim iskoristiti priliku da se zahvalim tebi i tvojoj sestri što niste zaboravili svoje korijene i podržavate mnogobrojne inicijative i organizacije u našoj domovini, uključujući Bosnia & Herzegovina Futures Foundation”, napisao je Čustović.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here