Tuzlanka Henna Kadić u Teniskoj reprezentaciji BiH do 18 godina

Sa nepunih 16 godina igračica Tenis Klub Sloboda Henna Kadić dobila je poziv selektora Aleksandar Džigumovića da nastupa za reprezentaciju BiH do 18 godina.

Ženska teniska reprezentacija BiH do 18 godina (Foto: Reprezentacija)

Reprezentacija se trenutno nalazi u Rumuniji, grad Arad, i sutra će Henna Kadić braniti boje nase države, zajedno sa djevojkama Anastasijom Ignjatić (Banja Luka) i Eminom Lagarijom (Sarajevo).

Na ovom Ljetnom teniskom kupu Evrope – grupa D, osim naše i rumunske reprezentacije, nastupit će još selekcije Srbije, Bugarske, Švedske i Ukrajine.

Presretna sam što ću ponovo imati priliku da predstavljam svoju domovinu na međunarodnoj sceni. Ovaj poziv mi mnogo znači u mom daljem radu i bavljenju tenisom. Velika inspiracija i motiv u meni postoji da svojim radom i treninzima pokušam biti što bolja na teniskom terenu. Zahvalna sam selektoru na ukazanom povjerenju, kao i svojim trenerima Spahiću, Mulahasanoviću, Jogunčiću i Džambiću koji mi svakodnevno pomažu da ostvarim postavljene ciljeve. Pokušat ćemo predstaviti našu zemlju u najboljem svjetlu i dat ćemo sve od sebe da se zadovoljne vratimo u BiH – poručila je naša sugrađanka, Henna Kadić.

Henna Kadić je, inače, zavrsila I razred Gimnazije “Meša Selimović” u Tuzli.

Našim djevojkama želimo puno uspjeha u sutrašnjem nastupu, a protiv koje selekcije, znat će se poslije večerašnjeg zrijebanja. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *