TuzlaL!VE u prostoru DTV “Partizana” koji čeka svečano otvaranje (Foto)

Izgradnja objekta koštala je oko 450.000 KM sredstava iz budžeta Grada, dok je Vlada KS izdvojila oko 85.000 KM za uređenje okolice

2
552
Sve je spreno za otvaranje DTV "Partizana" (Foto: M. Petrović)

Iako se očekivalo da će rekonstruisani objekat zgrade DTV “Partizan” u Kreki biti otvoren uoči prošlih izbora, to se nije dogodilo.

Ni šest mjeseci poslije zgrada nije predata na upotrebu stanovnicima velike mjesne zajednice i Udruženju građana “Kreka”, inicijatoru obnove spomenutog objekta.

Izgradnja objekta koštala je oko 450.000 KM sredstava iz budžeta Grada, dok je Vlada KS izdvojila oko 85.000 KM za uređenje okolice želeći podržati zaštitu kulturno-istorijskog naslijeđa ovog dijela Tuzle.

U objektu je u povodu Dana rudara BiH, u decembru prošle godine, otvorena izložba vezana za istoriju ovog dijela Grada i radnički pokret, te Husinsku bunu. Izložba je trenutno skinuta u očekivanju svečanog otvorenja objekta.

Još da se postavi nova spomen ploča, umjesto one šlampavo urađene, s pravopisnim greškama, što je prošle godine postavljena na pročelje Doma, i sve će biti spremno za predaju objekta onima koji mu se najviše raduju – stanovnicima Kreke. (Tekst i foto: M. Petrović)

2 Komentari

  1. Ne zna se jos ko ce otvoriti ovaj multifunkcionalni kompleks na ulazu u grad, iz mjesne zajednice je predlozeno da ga otvori Barack Obama….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here