Tuzlak uhapšen zbog posjedovanja više od 11 kg droge (Foto)

Naime, radi se o licu A.J. (36) nastanjenom u Tuzli, koji je jučer lišen slobode nakon pretresa kuće koju koristi

2
386

Nakon duge i opsežne istrage, kao i operativnog rada na terenu, policijski službenici Uprave policije (Sektor kriminalističke policije/ Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) došli su do saznanja o licu koje se dovodi u vezu sa pronađenom većom količinom narkotičkih sredstava u mjesecu septembru 2019. godine u Tuzli.

Podsjetimo, predstavnici policije su na konferenciji za novinare (18. septembar 2021. godine) saopćili da su pronašli 7.324 tablete “extazyja” i 22 pakovanja opojne droge “amfetamin speed”, odnosno 11,33 kg.).

Naime, radi se o licu A.J. (36 – Almir Jatić) nastanjenom u Tuzli, koji je jučer lišen slobode nakon pretresa kuće koju koristi u naselju Bare, a kojom prilikom je pronađeno jo jedno pakovanje opojne droge “amfetamin speed”.

A.J. je danas nakon izvršene kriminalističke obrade predat resornom tužiocu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da je u saizvršilaštvu sa njemu poznatim osobama počinio produženo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine u vezi sa članom 31. istog Zakona, saopćeno je iz MUP-a TK.

2 Komentari

  1. Mjere su donijete u cilju poboljšanja situacije sa Covidom koja nije dobra i moraju se poštovati od strane svih. Ako se okom popusti Moraće se svima popustiti i onda mjere neće imati smisla. Covid je skupa bolest. I kafane moraju da se povinuju tome, kao i svi ostali.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here