Tuzlak Alem Tukić primljen na prestižni Syracuse University u Sirakuzi New York u SAD-u

Učenik Richmond Park Međunarodne srednje škole Tuzla Alem Tukić je primljen na prestižni Syracuse University u Sirakuzi, New York u Sjedinjenim Američkim Državama.

Alem Tukić je završio Richmond Park Međunarodnu osnovnu i srednju školu u Tuzli, a na osnovu svog uspjeha, te izvanrednih rezultata i iskustava na brojnim međunarodnim takmičenjima u toku srednjoškolskog obrazovanja, Alem se pridružio zajednici najboljih škola u Sjedinjenim Američkim Državama za oblast koju je izabrao: Ekologija, Politka i Održivost.

Alem se u međuvremenu posvetio i pisanju rada na temu menadžmenta gradskih groblja, a po konkursu za stipendiju na Maxwell School of Citizenship and Public Affairs škole. Njegov rad je izabran među 100 najboljih dospjelih radova na ovu temu, a koje je ocjenjivao poznati profesor Bill Coplin. Rad i objave možete vidjeti i u prilogu, kao i na zvaničnoj stranici Univerziteta.

Ponosni smo na Alema i čestitamo mu na ovom velikom uspjehu, te mu u budućnosti želimo puno sreće u njegovom učenju i radu.(rtvtk,tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *