Tuzlaci u “borbi” s koronavirusom (Foto)

0
1929

Pandemija, naredbe kriznih štabova, preporuke ljekara i drugih nadležnih “čimbenika” , uticali su da su tuzlanske ulice skoro opustjele. Manje je i automobila, ali prolaznika ipak ima.

Koliko se ko pridržava obaveze nošenja maske i rukavica, da li u redovima pred šalterima i blagajnama tržnih centara i prodavnica, pred bankama i uplatnim mjestima za plaćanje komunalija, struje ili taksi, odnosno, vađenja sudskih dokumenata itd, drže odstojanje od najmanje metar i po u odnosu na osobu ispred, diskutabilno je.

Na autobuskim stanicama, na semaforima, u parkovima i drugim mjestima, dosta je građana. Većina bez maske, ponagdje u “gustim” grupicama…

Neki se okuraže, pa porodično izlaze u vožnju biciklom. Pored kontejnera možemo vidjeti sirotinju u potrazi za hranom, plastičnim bocama ili nekim odbačenim predmetima. Možda nisu čuli da se moraju pridržavati mjera samozaštite, možda bi i na kontejnerima trebalo napisati upozorenje o koronavirusu, možda…

Mnogi građani su u samoizolaciji, neki su pod nadzorom, ali ljudi je vani još toliko da postoji latentna opasnost od širenja zaraze. Treba još discipline, ozbiljnosti, preventive. Nepridržavanje skupo košta! (mp – Foto: Ekipa Tuzla LIVE)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here