Tuzla: Završeni radovi sanacije kvara na sistemu kanalizacije u Rudarskoj ulici

Završeni su radovi sanacije kvara na sistemu kanalizacije u ulici Rudarska u Tuzli, pa je u poslijepodnevnim satima ova dionica puta puštena u saobraćaj. Podsjetit ćemo da je u subotu u poslijepodnevnim satima došlo do oštećenja kanalizacionog kolektora koji ide iz pravca Paša Bunara i dijela sjeverne saobraćajnice ka glavnom fekalnom kolektoru uz rijeku Jalu. Ovaj kolekor je u dubinu od osam metara, i ispod je nivoa potoka iz Paša Bunara, pa je zbog toga trebalo duže vremena za sanaciju kvara.

”U ponedjeljak smo bili završili jedan dobar dio posla, ali je zbog velike dubine i skučenog prostora, i potrebe da obezbijedimo saobraćaj bar u jednom smjeru, iz pravca Tuzle ka Ircu, došlo do odlamanja većih količina nasipnog materijala, tako da smo taj dan praktično izgubili. U toku jučerašnjeg i današnjeg dana su nastavljeni radovi. U smislu da smo našli mjesto oštećenja, izvršili zamjenu cjevovoda u dužini 8-9 metara, izvršili zaštitu tog novog cjevovoda sa betonom, izvršili nasipanje materijala, dodatni nasip materijala, da bi se radovi izveli što kvalitetnije da bi nam ta sanacija potrajala, da se ne bi desilo u nekom bližem periodu”, navodi Nedžad Delić, šef Odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove Grada Tuzla.

Tokom izvođenja radova, za saobraćaj je bila zatvorena Rudarska ulica u dijelu od Fabrike obuće Aida odnosno semafora do raskrsnice Paša Bunar. Vozila su se iz pravca naselja Solana kod Fabrike Aida preusmjeravala na južnu saobraćajnicu, pa su zabilježene gužve prethodnih dana.

”Saobraćaj je bio zaista zagušen, naročito južna saobraćajnica na koju je bio preusmjeren ovaj saobraćaj koji se odvijao sjevernom saobraćajnicom. Trudili smo se da završimo radove što prije, što kvalitetnije. Zahvaljujem našim građanima na strpljenju”, ističe Delić. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *