Tuzla: Sutra počinje 12. Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim”

0
174

U BKC-u Tuzla sutra počinje 12. Festival sevdalinke pod nazivom “Sevdalinko u srcu te nosim”, te 2. Festival harmonikaša „Sevdalinko harmonikom opjevana“. Festival sevdalinke trajat će od 1. do 3. decembra.

Sutra, 1. decembra, od 10 sati, održat će se takmičenje harmonikaša “Sevdalinko harmonikom opjevana”.

U srijedu, 2. decembra, odražat će se takmičarska noć pjevača (20 sati). Riječ je o autorskim kompozicijama u duhu sevdaha koje će biti propraćene nagradama za muziku, tekst i aranžman. Ono što je svojstveno kao ideje i produkt Festivala sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” jeste glavna nagrada Plaketa Safet Isović koja je zaštićena na Institutu za intelektualno vlasništvo i produkt je ovog festivala od prije nekoliko godina.

U četvrtak, 3. decembra, planirana je revijalna noć (20 sati). Neki od očekivanih izvođača na revijalnoj večeri su: Hanka Paldum, Snježana Đurišić, Merima Njegomir, Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani, Mirza Selimović, Belma Huseinefendić, Nadina Hadžiselimović, Slađana Mandić i mnogi drugi iz BiH i regije.

– Nadam se da će i ove godine Festival, bez obzira na sve ove nedaće koje su nas snašle, probuditi veliki interes. U to sam jako sigurna. Ono što želim reći je to da je BKC zaista mjesto gdje se trebaju održavati ovakvi festivali i mi ćemo uvijek podržavati organizaciju Festivala sevdalinke TK. Ove godine Festival sevdalinke je nešto drugačiji. Napravili smo ga u nekom drugačijem svjetlu. I svake godine imamo neke novitete, tako da to neka ostane iznenađenje za gledaoce putem RTVTK – rekla je Mirela Ibrahimović Mehanović, direktorica BKC -a Tuzla.

Ovogodišnji Festival sevdalinke “Sevdalinko u srcu te nosim” može se pratiti putem live prijenosa na RTVTK, saopćeno je iz BKC-a Tuzla.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here