Tuzla: Sutra “Musica Salinea: Jesenji koncert”

Trio čine pijanistica Alma Hodžić Pašić iz Tuzle, čelistica Lidija Paulin iz Banjaluke i violinistica Lorena Milina s otoka Korčule

0
418
Alma Hodžić Pašić, Lidija Paulin i Lorena Milina (Foto: HKD "Napredak"

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” za sutra, 24. novembra/listopada, u Ateljeu “Ismet Mujezinović” najavljuje “Jesenji koncert” ansambla “Musica Salinea”.

Ulaz je slobodan za sve ljubitelje lijepe glazbe.

Hrvatsko kulturno društvo “Napredak” – Glavna podružnica Tuzla, prošle je godine, povodom 30. obljetnice obnove djelovanja i rada HKD “Napredak”, osnovalo glazbeni trio “Musica Salinea”.

“Okupivši tri vrsne mlade umjetnice, dokazane u svome radu i sa već zavidnim karijerama, nastojali smo oplemeniti i obogatiti kulturni život Bosne i Hercegovine, te ovakvim djelovanjem ukazati na značaj umjetnosti u društvu”. navode u HKD “Napredak” Tuzla.

Trio čine pijanistica Alma Hodžić Pašić iz Tuzle, čelistica Lidija Paulin iz Banjaluke i violinistica Lorena Milina s otoka Korčule.

Kroz proteklih godinu dana Trio je imao trinaest nastupa širom BiH, u Hrvatskoj, te nastup na online koncertu hrvatskih udruga iz Italije. Između ostalog, članice trija su nastupale na brojnim festivalima i tradicionalnim manifestacijama od kojih treba istaknuti Festival savremene žene u Tuzli, Fermata festival na otoku Korčuli, Šopove dane na Plivi, Ljeto u Tuzli, Molizaiko i Advent s franjevcima u Srebrenici.

Sutrašnji koncert, kko je najavljeno, trajat će sat, s početkom u 20 sati, saopćno je iz HKD “Napredak” – Glavna podružnica Tuzla. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here