Tuzla: Sutra klavirski koncert Alme Hodžić Pašić

Održala je i brojne solističke koncerte u BiH i Hrvatskoj. Aktivno nastupa kao solistica, korepetitorica i komorna glazbenica u svom rodnom gradu

0
202
(Foto: Plakat koncerta Alme Hodžić Pašić)

HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan u Tuzli će u utorak, 29. ožujka/marta, upriličiti solistički koncert Alme Hodžić Pašić.

Alma Hodžić Pašić je rođena 1991. godine u Tuzli. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje završava u Tuzli u klasi profesorice Slađane Dedić. Prvi solistički koncert održala je 2005. godine u Tuzli.

Kao jedan od najmlađih studenata, 2008. godine upisuje Muzičku akademiju u Sarajevu u klasi redovne profesorice Svetlane Chlaidze. Diplomira i magistrira u istoj klasi najvišom ocjenom. Dobitnica je priznanja i plakete „Zlatna značka“ Univerziteta u Sarajevu, kao jedna od najuspješnijih studenata I. i II. ciklusa studija.

Tijekom glazbenog školovanja sudjeluje na brojnim međunarodnim i državnim natjecanjima za mlade pijaniste i komornu glazbu. Dobitnica je mnogobrojnih prvih nagrada, kao i laureat na nekoliko natjecanja. Sudjelovala je na brojnim koncertima, seminarima i masterclassovima u BiH i Europi, te je surađivala sa ruskim, europskim i balkanskim pijanistima.

Održala je i brojne solističke koncerte u BiH i Hrvatskoj. Aktivno nastupa kao solistica, korepetitorica i komorna glazbenica u svom rodnom gradu.

Uposlena je u Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla, od 2014. godine, kao nastavnica klavira. Učenici njene klase redovito sudjeluju na koncertima te su dobitnici više od 50 međunarodnih i državnih nagrada za mlade.

Ovo će biti njen drugi klavirski recital u organizaciji tuzlanskog Napretka i samostana. Ovaj put će se predstaviti djelima Schumanna, Rachmaninoffa i Liszta, saopćeno je iz HKD “Napredak” Tuzla.

Koncert je zakazan za utorak, 29. ožujka/marta, u Ateljeu Ismeta Mujezinovića od 19 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here