Tuzla: “Što baciš uz vodu, naći ćeš niz vodu” sutra na Trgu slobode

Građanke i građani će se upoznati sa vrstama postojanih organskih zagađujućih materija (POPs) koje predstavljaju ozbiljnu prijetnju okolišu

0
501
Trg_Tuzla
Trg slobode u Tuzli (Foto: Miro Petrović)

“Što baciš uz vodu, naći ćeš niz vodu” – poruka je interaktivnog događaja koji će se održati u subotu, 25. septembra, na Trgu slobode u Tuzli, u okviru projekta “Okolinski prihvatljivo upravljanje postojanim organskim zagađujućim materijama (POPs) u industrijskom i sektoru upravljanja opasnim otpadom u Bosni i Hercegovini”, koji finansira Švedska, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u saradnji sa partnerima.

Predstavnici UNDP tima, eksperti za zaštitu okoliša i upravljanje postojanim organskim zagađujućim materijama (POPs), biće prisutni na događaju kako bi građankama i građanima dali odgovarajuće informacije o načinima postupanja prema POPs materijama, gdje se nalaze i koje posljedice mogu ostaviti na ljudski i životinjski organizam ukoliko se neadekvatno odlažu.

Građanke i građani će se također, upoznati sa vrstama postojanih organskih zagađujućih materija (POPs) koje predstavljaju ozbiljnu prijetnju okolišu, jer zagađuju zemlju, zrak i vodu na dugi vremenski period. U tu svrhu su za posjetioce pripremljeni kviz i interaktivna magnetna ploča, a najuspješniji učesnici će dobiti nagrade.

Pozivamo građanke i građane Tuzle da nam se pridruže u subotu, 25. septembra,
u 11:00 sati, Trgu slobode, Tuzla i medije da proprate događaj, saopćili su organizatori. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here