Tuzla: Platforma za progres organizovala radionicu o procesu upravljanja i održavanja zgrada

U prostorijama gradske organizacije Platforma za progres Tuzla večeras je održana prva u nizu planiranih radionica na temu “Predstavnik etažnih vlasnika – uloga u procesu upravljanja i održavanja zgrade”.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednice gradske organizacije Platforme za progres, dr. Dženite Kurtćehajić, voditelji radionice, Izudin Maleškić i Mirha Jusić, prvo su prezentiranjem zakonom definiranih nadležnosti i obaveza svih subjekata u procesu upravljanja i održavanja zgrade, upoznali učesnike radionice sa navedenom temom. Potom su razmjenom svojih iskustava, kao predstavnika etažnih vlasnika, kroz interaktivni dijalog sa učesnicima radionice, posebno približili ulogu predstavnika etažnih vlasnika u procesu upravljanja i održavanja zgrade.

Upravo kroz bolje upoznavanje učesnika sa ovom temom namjera Platforme je da se postigne postavljeni cilj, a to je da se kroz radionice animiraju mladi ljudi da se odgovorno i bez ikakvih predrasuda prihvataju ove obaveze.

Zbog toga Platforma za progres planira i u idućoj godini nastavak ovakvih radionica, a večerasnjom je uspješno započet planirani ciklus. (Sponzorirani tekst)

Podijeli

2 0 komentara

 1. Hoće li nam ova Platforma vratiti novce kao građanima koji su opljačkani prvo od strane Amosa,a onda Vodoinsa?
  Sve su ovo lični interesi,ne vjerujem da iko od ovih lica volontira!
  Molim da nas obavijestite kad je slijedeća radionica da ponesem dokumentaciju o krađi i kriminalu lica koje se i dan danas bave ovim poslovima kod ovog mog upravitelja kojeg je samovoljno izabrao naš podmitljivi predsjednik, a opštinski službenici javno likuju istim osobama i oglušuju se na naša pismena.Izvršili smo prijavu Mup-u.

  • Poštovani,
   Platforma nije ni sudska, ni zakonodavna a ni izvršna vlast tako da se problemi iz prvog dijela poruke ne mogu adresirati njoj.
   Drugo, radionica ima za cilj upravo da se kroz edukaciju kako predstavnika tako i etažnih vlasnika spriječe navedene anomalije.
   Treće, cilj je podići i svijest građana o potrebi njihovog većeg učešća u procesu održavanja.
   Četvrto, sve gore napisano se u praksi sprovodi u zgradi ZAVNOBiH-a br.7 i provjerljivo je. Etažni vlasnici znaju i pfening gdje je utrošen.
   Lp

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *