Tuzla: Pauk plete mrežu svoju…(Video)

Vozilo za uklanjanje nepropisno parkiranih automobila, zvano Pauk, izađao je na tuzlanske ulice i već lovi žrtve.Takav prizor smo danas snimili u blizini Robota, u centru Tuzle, a događaj je privukao pažnju brojnih prolaznika.

Dok pojedinci tvrde da je riječ o protuzakonitoj radnji, jer se “podiže” privatna imovina, te da treba odmah podnijeti tužbu za štetu i troškove, policija radi svoj posao, a dosta je onih koji podržavaju rad Pauka.

https://www.youtube.com/shorts/uddZYaLEdxs

– Samo pogledajte gdje sve parkiraju automobile, na trotoare, pješačke staze, ispred javnih ustanova, na mjestima gdje majke s bebama ili invalidi ne mogu proći. Dok ne počnu plaćati kazne, neće se opametiti – kaže Tuzlanka Samka R.

Podsjećamo, ako vam Pauk digne i odnese automobil na “policijski parking”, kazna je 150 KM, a na to dolazi još 40 KM troška kazne za pogrešno parkiranje. Pa sad, pamet u glavu, vozači! (Foto i video: Čitalac)

Podijeli

One comment

  1. samo diži pa neka vlasnik tuži koga hoće. Samo se pitam šta rade trutovi iz policijske stanice Centar koja je udaljena 50m od Robota. Da oni poštuju zakon i lijepe kazne za pogrešno parkiranje bile bi im plate 3.000KM, a sve po zakonu.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *