Tuzla: Održana promocija pete knjige kolumni Derviša Čička (Foto)

U ateljeu “Ismet Mujezinović” u Tuzli sinoć je održana promocija knjige kolumni Derviša Čička pod naslovom “Velikim se Bogom kunemo da budale (više) biti nećemo”, objavljenih tokom minule tri godine na tuzlanskom portalu “TuzlaLIVE”, u zahtjevno profesionalnoj organizaciji uposlenika JU “Centar za kulturu” Tuzla.

Uz vrlo zadovoljavajuću posjećenost ovom večernjem susreta ljubitelja “lijepe riječi”, skupu su se biranim riječima obratili recenzenti Ekrem Avdić, doajen “sedme sile” i ing. Almir Muhamedbegović, kolumnista portala “Nomad”.

Svakako da je svojim nastupom poseban umjetnički štih i šarm dodao i mladi gitarista Armin Smajić, učenik trećeg razreda Srednje muzičke škole u Tuzli, dok je Mario Vranješ, pjesnik, čitao-interpretirao tekstove iz knjige.

Moderator promocije je bio novinar “Radio Tuzle” u penziji Nedim Hrustambegović, koji je svojom odmjerenom narativnom pristojnošću podsjetio na zlatna vremena novinarske riječi. 

Ovo je peta knjiga kolumni, koju Čičko, čvrsto steže u korice ostavljajući za sobom dio događaja koje je na svoj način doživio i zapisao.

U stvari, riječje o zbirci objavljenih komentara, eseja, osvrta i kritika raznih književnih djela, napisanih od novembra 2019. godine do danas.

Prva knjiga kolumni “Prepisivanje stvarnosti” izdata je 2014. godine, dvije godine kasnije izašla je knjiga “Žućine opservacije -Tuzlanski parergon”, treća “Oni odlaze, a mi ne ostajemo” štampana je 2017. godine, dok je novembra 2019. izašla zbirka kolumni pod naslovom “Šamaranje lokomotive”. (tl – Foto: Darko Zabuš)

Podijeli

6 0 komentara

  1. Samo djela koja su napisana i javno objavljena su dobro istorijski arhivirana. Čestitam našem uvaženom društveno političkom analitičaru i neka nastavi tako.

  2. Objektivno spriječen da prisustvujem, ovim putem čestitam uvaženom, želim mu dobro zdravlje uz želje da i naredne godine budu, kao i do sada, uspješne i ispisane perom u službi istine, pravde i boljitka.

  3. Čestitam na knjizi. Rijetkost među intelektualcima. Uvijek sa stavom i bez dlake na jeziku. Pošten i iskren. Da nam je takvih u vlasti.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *