Tuzla: Obilježen 24. maj – Evropski dan parkova (Foto)

Danas Tuzla, kaže, ako smijemo i hoćemo "glasno" pogledati istini u oči, ne izgleda baš bajno niti iz žablje, a niti iz ptičije perspektive

0
530

Tuzla je danas obilježila 24. maj – Europski dan parkova, između ostalog, i na terasi zgrade u Ul. ZAVNOBIH u Tuzli, u saradnji sa “Eko-zelenim TK”.

-Obilježili smo naš projekat “Zelena bašta” koji smo uspješno realizirali u saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice na krovu naše zgrade u Ul. ZAVNOBiH-a br.7, sa željom da se počne širiti dalje, gdje god je to moguće u gradu Tuzla. Jasno nam je da se priča i brže i lakše širi ako postoji podrška gradskih autoriteta i službi. Stoga mi pozvasmo, pored Službe civilne zaštite i prvog čovjeka grada, gradonačelnika Grada Tuzla. Nažalost, niko se ne udostoji da dođe da pošalje poruku i drugim građanima, da ih ohrabri i podrži – napisao je na svom FB profilu Izudin Maleškić, jedan od idejnih pokretača izgradnje “Zelene bašte” na krovu spomenute zgrade.

Danas Tuzla, kaže, ako smijemo i hoćemo “glasno” pogledati istini u oči, ne izgleda baš bajno niti iz žablje, a niti iz ptičije perspektive. Sa par fontana građanima se ne mogu “zamazati” oči, pa da ne vide zgrade koje propadaju i kancerogene azbestne krovove iznad svojih glava.

– Ipak, na radost svih koji ovaj grad vole, ideja se polako širi i uskoro na Slatini počinje da se uređuje još jedna terasa. Danas malim koracima, a sutra možda i većim, Tuzla je ipak počela da korača ka jednom cilju, da i njeni krovovi jednog dana budu u zelenilu kao u Monte Carlu – napisao je Maleškić uime svojih susjeda.

Zahvalio se profesorici Marici Petrović koja je učesnike događaja posvećenog Evropskom danu parkova, u Ul. ZAVNOBIH 7, počastila svojim prisustvom, i naravno zahvalio se organizacijama koje su im dale podršku u realizaciji projekta. (IM – Foto: Izudin Maleškić)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here