Tuzla: Nakon što je uhapšen u Njemačkoj, Amir Lisičić sproveden u Kantonalni sud

Podsjetimo, Damira Mehića Bibija i Amira Lisičića je Kantonalni sud Tuzla 14. februara 2023. godine nepravosnažno osudio na dugogodišnje kazne zazvora za ubistvo Emira Džinića, pokušaj ubistva Naila i Amira Hodžić
amir lisicic nakon sto je uhapsen u njemackoj danas sa sarajevskog aerodroma priveden u tuzilastvo tk
Amir Lisičić je danas priveden u Kantonalni sud Tuzla (Foto: Tuzlanski.ba)

Službenici Jedinice za specijalističku podršku Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine su danas na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu, od pripadnika Granične policije Bosne i Hrecegovine, a u skladu sa naredbom Kantonalnog suda u Tuzli, broj 03 0 K 011099 13 K od 24.04.2024. godine, izvršili preuzimanje optuženog lica A.L.

Službenici sudske policije su odmah nakon preuzimanja optuženo lice sproveli u prostorije Kantonalnog suda u Tuzli.

Navedeno optuženo lice je bilo u bjekstvu, pa je za istim raspisana potjernica, po kojoj je uhapšeno u Njemačkoj, nakon čega je od strane nadležnih organa izručeno.

Kako se radi o licu koje je poznato organima gonjenja i koje je optuženo za krivično djelo ubistva iz člana 166. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, ova aktivnost je provedena uz visok stepen sigurnosnih mjera i radnji koje su poduzimali pripadnici Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine, te u saradnji sa drugim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, Damira Mehića Bibija i Amira Lisičića je Kantonalni sud Tuzla 14. februara 2023. godine nepravosnažno osudio na dugogodišnje kazne zazvora za ubistvo Emira Džinića, pokušaj ubistva Naila i Amira Hodžića. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *