Tuzla: Na ovogodišnjem Kaleidoskopu će nastupiti 17 bendova

U Tuzli se ove godine održava 13. Festival umjetnosti mladih Kaleidoskop, od 25. do 29. jula. Kaleidoskop je međunarodni festival koji povezuje mlade umjetnike iz različitih sredina i pruža priliku za zajedničko djelovanje u polju umjetnosti.

Misija ovog festivala je da napravi harmoniju različitosti, da uskladi kontraste i da ostvari umjetnost dijaloga među ljudima iz različitih sredina.

Organizator Kaleidoskopa je Grad Tuzla, a suorganizatori Turistička zajednica grada Tuzle, JKP Panonica Tuzla i JU Centar za kulturu. U organizaciju festivala uključene su i tuzlanske omladinske organizacije, Vijeće mladih Grada Tuzle, Kuća plamena mira i predstavnici muzičke alternativne scene.

Na ovogodišnjem Kaleidoskopu održaće se izložbe, koncerti, muzičke radionice i radionice plesa, Kaleidoskop art i street art, te brojni drugi događaji u Kući plamena mira, Ateljeu Ismet Mujezinović, Gradskom parku, Međunarodnoj galeriji portreta, Domu mladih i Parku kod bivše Muzičke škole.

Na Kaleidoskopu će nastupiti 17 bendova: Black Winter, Pokora, Otpisani, Činčila, Nemesis, Burning Witches, War-Head, Jufkamental, Helem Nejse, Atheist Rep, Marko Louis, TBF, S-ALT, Ida Prester, Detour, Buč Kesidi i Rundek&Ekipa.

Kao i prethodnih godina, ulaz na sve događaje Festivala je besplatan. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *