Tuzla: ‘Lege Artis’ nastavlja sa svim redovnim aktivnostima

0
251

Gradsko umjetničko društvo “Lege Artis” Tuzla održalo je skupštinu na kojoj je nakon osam godina uspješnog djelovanja donesen novi statut, a društvo je dobilo novo ime te postalo Muzički obrazovni centar “Lege Artis“.

Također je izabran novi direktor, magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja Jasmin Hasić. Za predsjednicu Skupštine izabrana je Rabija Dervišbegović, dok je novoimenovani sekretar Draženko Čivčić, saopšteno je iz MOC “Lege Artis

– Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je ‘Lege Artis’ izrastao u ozbiljnu umjetničku zajednicu, koja okuplja entuzijaste sa zajedničkom željom i ambicijom – da sve naše aktivnosti, projekti i koncerti budu na najvišem kulturnom nivou – istakao je Hasić.

On je podsjetio na značaj horskog šampionata, koji se odvija u njihovoj organizaciji i koji je ugostio učesnike sa nekoliko kontinenata.

– Tuzlu smo zahvaljujući toj manifestaciji uspjeli staviti na mapu svjetskih horskih muzičkih centara, ali smo umnogome doprinjeli i turističkoj promociji ovog grada – kazao je Hasić

Muzički obrazovni centar “Lege Artis” Tuzla nastavlja i sa aktivnostima na organizaciji Međunarodnog horskog šampionata, koji je zbog pandemije COVID -19 prolongiran za oktobar ove godine, saopćeno je iz MOC “Lege Artis”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here