Tuzla: KK “Student” ponovo na parketu

U prvoj sezoni uz mlade igrače bit će iskusni Mišo Tanasilović, Mirza Hrnčić i Zlatko Golijanin, a ekipa će startati od A-2 lige

1
707
Rad KK "Student" obnovljen je na radost brojnih ljubitelja košarke (Foto: UNTZ)
Nakon sedam godina pauze, u Tuzli je obnovljen rad Univerzitetskog studentskog košarkaškog kluba “Student”.

Podsjećamo da je ovaj klub dvije sezone igrao u elitnom rangu naše košarke, da su ga vodili renomirani košarkaški stručnjaci (Željan Pilavdžić, Boro Džaković, Vlado Mićanović...), te da je dugi niz godina nastupao u A1 ligi KS BiH, nerijetko zahvaljujući entuzijazmu profesora Mehe Alića Partića.

Inicijativa o oživljavanju KK “Student” razrađivana je posljednih osam mjeseci, a kao posljedica je formiranje novog upravnog odbora na čijem čelu je Kenan Sijerčić, bivši košarkaš Sloboda Dite i ugledni biznismen, dok je voditelj struke Vlado Mićanović.

Uz Sijerčića u Upravnom odboru kluba još su: Muamer Softić, Emir Delalić, Saša Džambić i Edin Užičanin.

Veliku pomoć u prvoj sezoni mladim igračima će dati igrači Mišo Tanasilović, koji je na početku karijere već branio boje “Studenta”, kao i Mirza Hrnčić i Zlatko Golijanin.

– Oživjeli smo rad KK “Student”, a uz mene u stručnom štabu bit će Zoran Iličković, te Edin Užičanin koji će biti zadužen za kondicionu pripremu ekipe. Dogovorili smo se da u timu immo samo trojicu iskusnijih igrača, do će ostali biti mladi koji su trenirali košarku, a nisu imali priliku nastupati za seniorski sastav i koji sada upisuju neki od fakulteta Univerziteta u Tuzli – izjavio je za TuzlaL!VE trener Vlado Mićanović, koji je svojevremeno vodio KK “Student” u liogaškim takmičenjima.

Dodao je da će KK “Student” biti prijavljen za A-2 ligu, te da će cilj biti plasman u viši rang takmičenja.

Trener ekipe Mićanović je pozvao sve zainteresirane studente i mlade koji vladaju košarkaškom vještinom da se priključe radu ekipe koja počinje sa treninzima u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u srijedu, 1. septembra od 19 sati. (mp)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here