Tuzla domaćin reginalnog skateboarding takmičenja

Skateboarding klub “SALT” ovog vikenda organizuje svoj prvi ljetni događaj zanimljiv svim skatericama i skaterima.

Događaj “SALT OPEN SESSION” je počeo jučer 5.augusta a trajat će do nedjelje 7. augusta na lokaciji sportskog terena do Univerzitetske dvorane.

Manifestacija ima za cilj da okupi učesnike koji će zajedno promovisati skateboarding kao olimpijski sport i bitan dio subkulture mladih i djece te se družiti, razmjenjivati iskustva i planirati daljnje aktivnosti. Najavljeno je učešće ekipa iz Slovenije, Hrvatske i cijele Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Banja Luka, Zenica, Mostar…).

Aktivnosti koje su predviđene za ovaj događaj su Game of Skate takmičenje, Best Trick takmičenje, Free ride, Mini skate škola te popratni zabavni dio uz muziku, repere, plesače. Događaj je otvoren za sve skateboarding discipline kao što su skateboarding, scooter, inline, rolšule, BMX … i za sve skateborading ljubitelje i entuzijaste, djecu, mlade, a i one starije. Isti je organizovan uz podršku Udruženja “Tuzla Live” i dio je ovogodišnjeg 7. po redu Džumbus Festivala.

Današnja takmičenja počinju u 16 sati i trajat će do 23 sata, a noćni dio programa će biti organizovan pod reflektorima.

Pobjednici ovih mini skate takmičenja će dobiti i vrijedne nagrade.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *