Tuzla: Zbog radova na Južnoj magistrali, otežan saobraćaj od Građevinske škole do B. Malte

Iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla obavještavaju građane da danas počinju radovi na održavanju putne infrastrukture na Južnoj gradskoj saobraćajnici u Tuzli, na relaciji od raskrnice kod Građevinske škole do raskrsnice Brčanska malta, odnosno u ulicama: Bosne srebrene, Obala Zmaja od Bosne, Bulevar 2. korpusa Armije R BiH i 15. maja.

Saobraćaj će se odvijati otežano sa preusmjeravanjem u drugu saobraćajnu traku. U prvoj fazi su planirani radovi od zapada u smjeru prema raskrsnici na Brčanskoj Malti.

Tokom izvođenja radova će dolaziti i do isključenja svjetlosne saobraćajne signalizacije na pojedinim raskrsnicama, a saobraćaj će biti regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Iz Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica Grada Tuzla građane mole na strpljenje, te da do okončanja radova koriste alternativne putne pravce i poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Podsjetimo, u toku je i potpuna obustava saobraćaja na putu za Gradinu zbog izvođenja građevinskih radova na sanaciji putne infrastrukture u ulici Prof. dr. Ibre Pašića od raskrsnice sa ulicom Džindić mahala prema objektima UKC-a Tuzla. (tl)

Podijeli

One comment

  1. kakav samo teror trpimo u TZ godinama od strane nesposobne vlasti! Prošli izbori, mogu da rade šta oće, da peru novac, da kad im se prohtje da zatvore glavne džade…svuda u svijetu NOĆU se rade ovave stvari i NIKAD se istovremeno ne rade ovakvi zahvati na lateralnim cestama…a izgovori tipa “budite strpljivi” i “koristite alternativne pravce” znače u stvari “ko vam hebe staru” i “može nam se, u nas je kesa”
    elem, glasali ste za ovo, OVCE, eto vam ga

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *