Tuzla City u Banovićima ide na pobjedu protiv Veleža

Posljednji susret iz januara ove godine, u Mostaru, pripao je Tuzlacima (0:1), a posljednji na Tušnju, godinu prije, Mostarcima (1:3)

0
82
Posljednji susret na Tušnju, 1. decembra 2020. godine, pripao je Veležu (1:3) (Foto: Darko Zabuš)

Tuzla City će naredne dvije domaće utakmice igrati u Banovićima, gdje će u prvoj dočekati Velež, s obzirom da se sve utakmice posljednja tri kola igraju u isto vrijeme, a kada su Plavi iz Simin Hana domaćini, i Sloboda je, pa na Tušnju, logično, ima prioritet.

Dva današnja protivnika su u PL do sada odigrali četiri susreta. Velež je slavio dva puta, jednom je meč završen bez pobjednika, a jedna pobjeda je na kontu Tuzla Cityja.

Zanimljivo je da je posljednji susret iz januara ove godine, u Mostaru, pripao Tuzlacima (0:1), a posljednji na Tušnju, godinu prije, Mostarcima (1:3).

Recimo da se Velež nalazi na 3. mjestu sa 54 boda, dok je Tuzla City na 6. poziciji sa 47 bodova.

Uoči duela s Veležom, u odsustvu trenera Husrefa Musemića, o utakmici su mišljenje iznijeli pomoćni trener u stručnom štabu Selver Ahmetović i igrač veznog reda Damir Mehidić.

Ahmetović je istakao da su Mostarci jedan od najboljih timova u Premijer ligi, te da nemaju poraz već 17 utakmica što dovoljno govori o njihovim kvalitetima i snazi.

Naglasio je da se u ekipu vraćaju Nukić i Džafić te da Mostarce dočekuju u najjačem sastavu.

Mehidić je pohvalio Feđu Dudića i njegov tim, ali je naglasio da Plavi do kraja prvenstva žele odigrati što bolje i u svakoj utakmici će ići na pobjedu, kojoj se nada u današnjem susretu u Banovićima.

Utakmica Tuzla City – Velež igra se danas na stadionu u Banovićima od 17 sati uz TV prenos na Moja TV2. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here