Tuzla City pred Posušje: Petrović optimista, vraćaju se tri bitna igrača!

Nadam se da ćemo zaista sve učiniti da tri boda ostanu ovdje i da startujemo kod kuće kući pozitivno, rekao je Slavko Petrović
(Rijad Kobiljar i trener Slavko Petrović: Sve ćemo učiniiti da bodovi ostanu na Tušnju – Foto: PR TC)

U 20.kolu Premijer lige BiH fudbaleri Tuzla Cityja na Gradskom stadionu Tušanj u nedjelju, 25. februara (13 sati) dočekuju HŠK Posušje.

Iz klluba obavještavaju sve navijače, simpatizere kluba i ostale koji bi voljeli pogledati utakmicu, da će ulaz na stadion biti besplatan.

Na današnjoj press konferenciji o očekivanjima uoči važnog susreta s Posušacima gopvorili su šef Struičnog štaba Slavko Petrović i igrač Rijad Kobiljar.

“Fudbalski klub Posušje evo treću sezonu zaredom igra Premijer ligu i sigurno su to iskoristili da poboljšaju infrastrukturu i da naprave jednu dobru rekonstrukciju ekipe. Tako da sigurno tu ima par igrača koji mogu igrati u svim klubovima Premijer lige. Osim toga, u zimskoj pauzi doveli su jednog od najperspektivnijih mladih trenera Bosne i Hercegovine koji je odmah i startovao sa tri boda. Naša premijera kući sigurno je jako bitna i ja mislim da ćemo mi sve učiniti sa naše strane da ta tri boda ostanu ovdje koja su nam prijeko potrebna – rekao je u uvodi “coach” Plavih iz Simin Hana.

Što se tiče kadrovske situacije, rekao je da je u posljednjih desetak dan bilo problema zbog povreda nekih igrača.

Kobiljar je izrazio nadu da će njegova ekipa odigrati angažovano i da će ostvariti željeni rezultat.

“Posušje je ekipa koja nam je napravila problem u prvoj utakmici, u gostima. Ali, eto hvala Bogu, izvukli smo taj bod i kao što je šef rekao očekuje nas vrlo teška utakmica u nedjelju. Mislim da sve osim tri boda za nas ne dolazi u obzir. Protiv Borca smo pokazali još jednom da imamo kvalitet, ali nažalost nismo uspjeli taj drugi pogodak postići. Kod kuće smo pokazali u zadnje 3-4 utakmice da smo ozbiljna ekipa i da će, ko god da dođe, s nama imati problema”, izjavio je Rijad Kobiljar.

Za povredu koju je “vukao”, rekao je da će na treningu znati hoće li moći nastupiti za svoju ekipu.

“Imao sam neku malu povredicu, ali učinio sam sve s medicinske strane, da je što prije saniram. Tri blokade sam primio, tri plazme, pa sam na raspolaganju. Vidjet ćemo na treningu hoću li moći izdržati ili ću ući. Protiv Borca smo odlučili da pauziram, jer smatram da nama prvenstvo faktički počinje od nedjelje. Imamo sad dvije važne utakmice sa Posušjem, onda sa Zvijezdom 09 i nadam se da ćemo izvući šest bodova. Time bismo sebi olakšali posao u narednim utakmicama. Možemo, recimo, otići rasterećeni u Mostar protiv Veleža i onda da čekamo zadnjih deset utakmica što je ostalo u prvenstvu”, zaključio je Kobiljar.

Ponovimo još jednom, utakmica Tuzla City – Posušje igra se na stadionu Tušanj u Tuzli, u nedjelju, 25. februara 2024. godine, s počletkom u 13 sati. Ulaz je daklle slobodan.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *