Tuzla City najavljuje pobjedu protiv Rudara za ostanak na vrhu tabele

Nogometaši Tuzla Cityja, Dženis Ćosić i Jasmin Čeliković, kazali su na prvenstvenu pauzu žele otići s pobjedom protiv Rudara

0
135
Misle samo na pobjedu: Čeliković i Ćosić na press konferenciji (Foto: TC)

Naredni izazov za fudbalere Tuzla Cityja je u subotu kada na Tušanj dolazi Rudar iz Prijedora. O ovoj utakmici javnosti su se obratili Musemićev asistent Dženis Ćosić i defanzivac Jasmin Čeliković.

-Ekipa Rudara u zadnje vrijeme igra promjenljivo i ozbiljno smo se pripremali za ovu utakmicu. Rudar je prethodna četiri kola odigrao protiv ozbiljna četiri protivnika i pokazao je da ga moramo respektovati i pripremati se na najbolji mogući način, kazao je Ćosić.
O svom timu je rekao:

-Kada je naša ekipa u pitanju mislim da ovaj ritam i igra koju ekipa pokazuje možemo očekivati dobro izdanje. Ekipa s jednim velikim samopouzdanjem nakon kvalitetnog niza u ovom dijelu sezone. Cilj je apsolutno jasan, a to je da s pobjedom idemo na reprezentativnu pauzu. Što se tiče igračkog kadra svi igrači su apsolutno fizički spremni. Imali smo nekih manjih problema s virozom, ali svi igrači su u dispoziciji treneru osim Hasanovića kojeg uskoro očekujemo da će biti u punom kapacitetu, zaključio je pomoćni trener Tuzla Cityja.

Pohvalno se o ekipi Rudara izrazio i Jasmin Čeliković, ali jasno je dao do znanja ko je favorit:

-Ekipa Rudara je jedna nezgodna ekipa što su pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva i sigurno je namučila svoje protivnika i uzeli neke važne bodove. Dolaze s velikim samopouzdanjem tu, imaju nekih individualaca koji prave razliku na terenu. Siguran sam da će nam dati težak zadatak. Uz sav respekt njima mislim da smo mi bolja i kvalitetnija ekipa što smo pokazali u ovih pet mečeva, ali to moramo ponovo pokazati i u narednim mečevima, kazao je Čeliković.

Utakmica Tuzla City-Rudar igra se u subotu na Tušnju od 17 sati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here