Tuzla City dočekuje Krupu: Nalić na Tušnju očekuje prve bodove

0
113

U okviru drugog kola Premijer lige BiH sutra će ekipa Tuzla Cityja na Tušnju ugostiti ekipu Krupe.

Izabranici Zlatana Nalića nakon poraza na Pecari, imaju zadatak da što prije zaborave gubitak bodova u Širokom i okrenu se vikendu. Tokom sedmice ekipa je dobro radila, priprema se za ono što ih čeka u subotu i svi simpatizeri Plavih očekuju osvajanja prva tri boda.

– Krupa nam dolazi poslije utakmice koju smo odigrli na Pecari, gdje smo dosta zadovoljni igrom, ali ne i rezultatom. Ostvarili smo šest dosta dobrih, izglednih prilika, a nimo iskoristili nijednu. Vjerujem da niko ne bi imao nikakvu zamjerku da je rezultat bio suprotan, da smo s Pecare ponijeli sva tri boda, ali mislim da je neriješen rezultat bio dosta optimalan – kaže Nalić u razgovoru za TuzlaLIVE.

Ekipa je u odnosu na prošlu sezonu pretrpjela znatne izmjene. U zadnju liniju su stigli Rugašević i Đerić, u vezni red Rustemović, te Karjašević, Badji i Maksimović koji su vrlo malo ili nikako igrali, zatim Džafić, te Duraković, Džaferović i Cenaj.

Zlatan Nalić, šef stručnog štaba Tuzla Cityja (Snimio: Miroslav Petrovic)

– Ulazimo u drugu utakmicu PL, dočekujemo Krupu koja je dosta “tvrda” ekipa, od ranije poznata po tome da su dosta neugodan protivnik na domaćem terenu, ali i u gostima. Dosta su opasni na kontre, kompaktna su i strukturna ekipa. Tako da znamo da nas čeka jedna teška utakmica. Naravno, analizirali smo ih i uradili sve što je u našoj moći, pripremili smo našu ekipu kako bi mogli da ostvarimo tri boda u sutrašnjoj utakmici na Tušnju. Nadamo se zaista pobjedi i osvajanju prva tri boda ove sezone. Ova naša ekipa zaista zaslužuje pobjedu i dobre rezultate. Radimo dobro, jako je fina i harmonična atmosfera  u ekipi – nastavio je “coach” ekipe iz Simin H.

Tri kvalitetna igrača došla su u prošloj sedmici: Nermin Crnkić, Hrvoje Barišić i Nemanja Nikolić.

– Počinjemo tek sada da dobijamo tim. Nažalost, imali smo probleme u pripremnom periodu, kasno smo dobili neke igrače. Iz objektivnih razloga nisu mogli da se priključe našem timu, a prethodno smo imali probleme s bolestima. Sada kada stvarno počinjemo da uobličavamo ekipu i pravimo strukturu tima za Premijer ligu BiH, mislim da možemo očekivati da budemo sve bolji i bolji tim i da osvajamo što više bodova. Od ove trojice novih igrača administrativno samo Barišić ima pravo da igra, Crnkić i Nikolić još ne. Da li će Barišić sutra biti u timu to još ne mogu reći, danas će se odlučiti – zaključio je Nalić.

Susret na Tušnju na rasporedu je u subotu od 20,30 sati. (mp, tl)

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here