Tužilaštvo TK: Elvis Ćustendil iz pištolja usmrtio Amru Kahrimanović, sukobio se i s nekim od gostiju!

Sinoć oko 21 sat u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli sa više hitaca iz pištolja ubijena je A. K. iz Tuzle, a za ubistvo je osumnjičeni, E. Ć. , koji je službenik Uprave policije MUP-a TK
Tretzni centar Sjenjak, ubistvo, policajac
Istražuju se detalji ubistva u tuzlanskom trznom centru (Foto: A. Bešić)

Policajac Elvis Ćustendil ispalio je sinoć u ugostiteljskom objektu u Tuzli više hitaca iz pištolja u Amru Kahrimanović (52) koja je podlegla usljed nanesenih povreda.

O tragičnom događaju su se oglasili iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

“Sinoć oko 21 sat u ugostiteljskom objektu u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli sa više hitaca iz pištolja ubijena je A. K. iz Tuzle. Osumnjičeni, E. Ć. , koji je službenik Uprave policije MUP-a TK, je lišen slobode”, navodi se u saopćenju Tužilaštva TK.

Uviđaj na mjestu događaja je obavio dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policje MUP-a TK.

Dežurni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela ubijene žene. U toku su istražne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ubistvo Amre Kahrimanović.

Kako piše Faktor, neki od očevidaca navode da je Ćustendil prije tragičnog događaja pravio probleme u ugostiteljskom objektu u kojem je radila ubijena, a sukobio se i s nekim od gostiju. Amra Kahrimanović je došla i pokušala da ga smiri, a on je bijes umjerio ka njoj te izvadio pištolj. Žena je krenula bježati ka susjednom kafiću, a ubica ju je ustrijelio te je nesretna žena pala, a on je potom u nju ispalio još nekoliko hitaca te je na mjestu preminula.

Ubistvo_amra kahrimanovic_brcanska_malta
(Brojni prijatelji opraštaju se na društvenim mrežama od Amre Kahrimanović – Foto: Internet)

Portal Crna hronika je objavio da je Ćustendil pravio probleme u kafiću Sydney, nakon čega je radnica pozvala vlasnicu, Amru Kahrimanović, koja ga je pokušala smiriti, a zatim je tražila da plati račun i napusti objekat. Nakon toga je nasrnuo na nju, a zatim ispalio više metaka i usmrtio je, pobjegavši s mjesta tragedije, ali je ubrzo uhapšen u blizini zgrade u kojoj je stanovao.

Portal “Avaz” postavlja pitanje ko će odgovarati za ovu tragediju, navodeći informacije da je Ćustendil imao psihičkih problema, da mu je više puta oduzimano oružje, ali i vraćano, te zašto nije suspendovan s dužnosti.

Brojne nevladine organizacije i pojedinci osuđuju zločin u Tuzli kao još jedan primjer femicida, tražeći odgovornost vlasti i nadležnih institucija, podsjećajući na brojne druge primjere, prije svega Nizame Hećimović iz Gradačca, žrtve manijaka Nermina Sulejmanovića.

Na društvenim mrežama prijatelji tragično nastradale vlasnice kafića Amre Kahrimanović izražavaju nevjericu i upućuju poruke saučešća, ističući da je poginula “dobra, vrijedna i pažljiva osoba puna ljubavi i poštovanja prema prijateljima i gostima ugostiteljskog objekta”, te da nije zaslužila ovakvu sudbinu.

U tržnom centru Sjenjak uviđaj je okončan i uklonjeni su svi tragovi zločina, jedino je kafić u kojem je radila ubijena žena zatvoren. (tl)

Podijeli

One comment

  1. […] Ispred Caffe bara “Sydney” u TC “Sjenjak” na Brčanskoj Malti danas (nedjelja) u 12 sati najavljeno je okupljanje građana i mirna šetnja za Amru Kahrimanović, vlasnicu kafića u kojem je smrtno nastradala hicima iz pištolja policijskog službenika Elvisa Ćustendila. Na društvenim mrežama Amrin sin, Damir Hodžić, napisao je:“Poštovani prijatelji, poznanici, kolege, rodbino pozivamo vas da se dana 11. februara u 12:00 sati okupimo u što većem broju ispred ispred Caffe bara “Sydney” na Brčanskoj Malti i održimo mirnu šetnju za našu Amru koja će se odvijati na relaciji do Caffe bara “Sydney” – Cipelići” – navodi sin rahmetli Amre Kahrimanović Damir Hodžić i dodaje: “Još jednom hvala svima na ogromnoj podršci i ljubavi koju nam pružate”. Povezanohttps://tuzlalive.ba/tuzilastvo-tk-elvis-custendil-iz-pistolja-usmrtio-amru-kahrimanovic-izdata-nare…https://tuzlalive.ba/elvisu-custendilu-zbog-ubistva-amre-kahrimanovic-odredjen-jednomjesecni-pritvor/https://tuzlalive.ba/tuga-nevjerica-suze-tuzla-se-oprostila-od-dobre-duse-amre-kahrimanovic-foto/Podsjetimo, Amru Kahrimanović kojoj je danas klanjanja dženaza hicima iz službenog pištolja usmrtio je policijski službenik Elvis Ćustendi kome je danas određen jednomjesečni pritvor. Amra Kahrimanović bi, da je živa, danas napunila 53. godine. Nedjelja je odlukom gradonačelnika Tuzle proglašena Danom žalosti. (tl) […]

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *