Tužilaštvo KS odlučilo: Nema istrage protiv Huse Ćesira (SDA) zbog napada na fotografa

0
147

Predsjednik SDA Novi Grad u Sarajevo Huso Ćesir prije 19 mjeseci napao je fotografa Žurnala. Tužilaštvo KS je odbacilo slučaj i obavijestilo prijavitelje da se neće provesti istraga protiv “napadača na kameru”.

Fotograf se u tom trenutku nalazio na radnom zadatku i fotografirao ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast, o čijem poslovanju je ovaj medij pisao. U tom momentu nalazio se na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Čitav napad fotograf je uspio zabilježiti na kameri. Kao što se na snimku može vidjeti, još dok je prilazio fotografu, Ćesir je prijetio da će mu razbiti kameru.

Iako ga je fotograf upozoravao da se nalazi na javnoj površini, na radnom zadatku, Ćesir je nastavio grubo da nasrće i pokušavao oteti kameru. U jednom momentu prišao je i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, koji je istrgnuo kameru iz ruke fotografu. Kameru je dao ocu, koji se uputio prema ulazu u firmu Bosnaplast. Nakon što je fotograf izvadio mobitel u namjeri da zove policiju, predsjednik OO SDA Novi Grad je vratio oštećenu kameru.

“Dakle, pravda je spora, ali i ne postoji“, poručili su sa Žurnala nakon što su dobili obavijest kantonalnog tužilaštva da istrage neće biti. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here