Tužilaštvo BiH preuzelo predmet “David Dragičević”

0
375
tuzilastvo bih podignuta optuznica mile stojanovic ratni zlocin logor rajlovac
Tužilaštvo BiH (Foto: Arhiva)

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, nakon razmatranja dostavljenih spisa iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Republičkog javnog tužilaštva RS – Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika privrednog kriminala, donijelo je odluku o preuzimanju predmeta i radu na istom.

“Preuzeti predmet Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, odnosi se na istragu kaznenog djela protiv života na štetu oštećenog Dragičević Davida iz Banja Luke. Preuzeti predmet Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, odnosi se na više osoba zbog radnji protiv službene dužnosti koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog djela protiv života na štetu oštećenog Dragičević Davida, kao i neprijavljivanje kaznenog djela i počinitelja, te pomoć počinitelju nakon izvršenog kaznenog djela”, navode iz Tužilaštva BiH.

Iz ove pravosudne institucije poručuju da su opredijeljeni je za riješavanje predmeta sistemske korupcije, te jačanje vladavine prava i zaštitu prava oštećenih, zagarantiranih Ustavom BiH i Europskom konvencijom o ljudskim pravima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here