Tužilaštvo BiH o padu letjelice: Stradali su državljani EU

Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, zajedno s policijskim djelatnicima MUP-a KS i predstavnicima ostalih nadležnih institucija i agencija, uputio se na lokalitet Nišićke visoravni, nedaleko od Sarajeva, gdje je evidentiran pad letjelice, pišu Vijesti.ba.

V. d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH izdao je upute za koordinirano djelovanje svih institucija i agencija koje će sudjelovati na uviđaju.

“Prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe, državljani jedne od zemalja EU. Mjesto događaja bit će osigurano radi provođenja svih potrebnih istražnih radnji i vještačenja.

Provest će se detaljne aktivnosti s ciljem utvrđivanja svih okolnosti nesreće”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Policija Kantona Sarajevo, podsjećamo, saopštila je da je danas u 15 sati obaviještena da je na lokalitetu Nišićke visoravni, područje općine Ilijaš, došlo do pada nepoznate letjelice.

Na mjesto nesreće upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, čiji ljekar je konstatovao smrt dvije osobe, prenose Vijesti.ba.

O navedenom je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, koji će rukovoditi uviđajem, nakon kojeg će biti poznato više detalja vezanih za ovaj događaj, rekao je medijima glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *