Tužilački tim intenzivno radi na predmetu “Respiratori”

1
112

U Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) tokom noći obavljeno je višesatno ispitivanje u vezi sa predmetom “Respiratori”.

Nakon ispitivanja u SIPA-i zadržani su suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, direktor “Srebrene maline” Fikret Hodžić i federalni premijer Fadil Novalić.

Glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić jutros je izjavio za Fenu da tužiteljski tim Tužilaštva BiH intenzivno radi na ovom slučaju, a da će više informacija biti poznato tokom dana.

Predstavnici SIPA-e jutros nisu mogli komentirati slučaj. (Fena)

Download PDF

1 komentar

  1. Ako ove radnje SIPE i Tužilaštva budu uvod u naredne koje bi obuhvatale i visokopozioniranu bratiju koja “djeluje” pod kišobranom HDZ-a i SNSD-a, onda bi ovo privođenje imalo smisla, te oslobodilo ovu zemlju od onih kome je ona podjednako korumpirani raj za kriminalce iz reda sva tri naroda.
    Ako toga ne bude, bojim se da ovi potezi oko afere “malina-respirator” zemlju ne odvede u sivu zonu, gdje bi kao posljedica bilo jačanje uticaja u dalja retrogradna politička zbivanja u režiji dva “netaknuta” naroda nad jednim.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here