Tužilačka odluka nakon 10 godina istrage u predmetu objekta 15. maj, Imamović se opet izvukao

7
729

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona okončalo je šestogodišnju istragu u predmetu Stambeno-poslovnog objekta 15. maj, koji na istočnom ulazu u grad stoji nezavršen više od deset godina. Pod istragom su, između ostalih, bili i aktuelni gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i Enver Bijedić, tada direktor Direkcije za izgradnju, koja je pokrenula izgradnju. Prema informacijama iz Tužilaštva, istraga je okončana tako što je sačinjena tužilačka odluka, koja će uskoro biti dostavljena nadležnom sudu, a koja obuhvata samo Bijedića, dok je u slučaju odgovornosti Imamovića nastupila zastara.

– Ovdje se radi o krivičnom djelu zloupotrebe ovlasti u privrednom poslovanju koja se vezuje za nenamjensko trošenje sredstava, planiranih za završetak izgradnje ovog objekta, kaže portparol Tužilaštva Admir Arnautović.
Na pomak u istrazi odgovorili su i iz stranke Socijaldemokrati BiH, na čijem čelu je sam Bijedić. Kazali su kako SDBiH neće bezuslovno braniti ničiju eventualnu krivicu, ali i to da Tužilaštvo mora odmah ispitati kako je došlo do zastare predmeta protiv Jasmina Imamovića, u čijoj je ingerenciji, kao tadašnjeg načelnika Općine, bila Direkcija za izgradnju.

– Ako se na predmetu radilo gotovo deset godina, zašto Tužilaštvo nije sačekalo okončanje izbora za nekoliko mjeseci, pa onda pokrenulo sve, čak i ako ima elemenata za tužbu? Treba li podsjećati na to da je tužilac, koji je vratio u život optužnicu protiv Envera Bijedića, gospodin Ćazim Serhatlić, bio zaposlenik gradske administracije Tuzla u vrijeme izgradnje zgrade 15. maj i da ima lične privatne interese vezane za Imamovića?, stoji u saopštenju ove stranke.

Desetine vlasnika stambenih i poslovnih prostora još nisu ušle u svoje stanove i poslovne prostore.(oslobodjenje,tl)

7 Komentari

  1. Da li tuzilac ima ovlasti da “pocera” vlasnistvo EB nad svim nekretninama u BiH koje je doticni upisao na svoje i imena familije ? Ne otkrivam toplu vodu, pogledajte jednu sezonu Sopranosa i slucaj rijesen…

    • Isto to i za Imamovića, kuće i stanovi u BiH i inostranstvu, na kćerke, ženu, mater, sestru, svastiku…Računi u stranim bankama, pogledati obavezno i gdje je “investicioni menadžer” zabacio pecaljke, u objekte u Tuzli zajedno sa partnerima Berbićem, Stjepićem, Džambićem i gradjevinskim tajkunima

  2. Neko zna,..

    Za Enku ne treba sud utvrdivati porijeklo imovine. Dovoljno je prošetati samo Tuzlom i okolinom i sve jasno. Pa cojk hapa jos od cikmine, carine, Direkcije. Đe god je radio smrad je za njim ostao uz izvinjenje za riječ radio. On u životu nikad ništa nije radio već je stalno bio na drzavnim jaslama. Nije bolji ni faraon što se jasli tiče, ali sam siguran da je toliko mahnit da sebi marno nije ništa a da je omogućio svima oko sebe da budu puni ko brodovi. Zato mu na izborima treba reći DOSTA.

  3. Odgovor za G-dina Peckin Dusmanin…. Nije moj stil al moram ti reći:::: Ne ser….. majmuneeee….. Jeb….. Ti Jasmin ženu. Šta treba više da nam uradi da skontas kretenuuuu…..Enver je za njega,,i gospodin, i sve što štakor nema… okreni se oko sebe dusmanine,naravno ako si tuzlak.

    • Otpozdrav za MM – Moodo Marjanovo – gospodine, ako vam je EB toliko blizak, pitajte doticnog ko i zasto upusti Giprom u gradjevinsku mocvaru kad se od pocetka znalo da Sabovici nemaju ni lopate ? A sto se tice Dzasmina i njegovih zasluga zbog kojih patimo svi, mislim na nas Tuzlake – eno proradio je novi sud preko puta gradske uprave, bujrum, dostavi dokaze ili sve sto znas i zamjeras gradonacelniku – faraonu.A ako ti je Dzasmin opcio sa suprugom pa mu to ne mozes oprostiti….hajde, ba, nije tvoja jedina. Na koncu, svi smo mi Toozlaci, neko od 59-e, neko od 95-e.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here