Tužbe i optužbe: Odvjetnik Mirnes Ajanović izgubio spor protiv Edima Kadića

Kantonalnu sud je preinačio prethodnu presudu i osudio Ajanovića na novčanu kaznu od 700 maraka i plaćanje troškova sudskog procesa

2
1393
Ajanovic
Istraga protiv Kadića pokrenuta je onog trenutka kada je najavio kandidaturu za gradonačelnika Tuzle (Foto: Arhiva)

Uspješna politička karijera predsjednika BOS-a, Mirnesa Ajanovića, bivšeg uspješnog vozača kamiona i autobusa, a potom odvjetnika, počela se narušavati onog trenutka kada je njegov stranački drug Edim Kadić dobio na lokalnim izborima više glasova od njega. Na prošlim lokalnim izborima za Gradsko vijeće Tuzle, Ajanović i BOSS su prošli kao bosi po trnju. Zaustavili su se ispod izbornog praga.

Da li zbog ljubomore ili nečeg drugog, Ajanović je počeo da priča ružne stvari o Edinu Kadiću za kojeg je ranije govorio da je, kao komercijalista JZU Gradske apoteke „jedan od pravih evropskih menadžera“.

Upravo zbog ružnih riječi upućenih Kadiću, sa govornice Gradskog vijeća, govoreći da je “kriminalac koji je upropastio JZU Gradske apoteke”, njegov odvjetnik, Amir Omerćehajić, presavio je tabak i uputio tužbu protiv Ajanovića.

Edim Kadić, pomoćnik direktora JZU “Gradske apoteke” (Foto: Arhiva)

Općinski sud u Tuzli je donio presudu u korist oštećenog Kadića. Ajanović se žalio Kantonalnom sudu koji je malo preinačio prethodnu presudu i osudio Ajanovića na novčanu kaznu od 700 maraka i plaćanje troškova sudskog procesa.

Oba suda su utvrdila da je Ajanović lažno optužio Kadića kao pomoćnika direktorice za komercijalne poslove JZU Gradske apoteke da je činio nezakonita i kriminalna djela.

Zanimljivo je da Kantonalno tužilaštvo, zbog iste osnovane sumnje, već više od pet godina, od dana kada je Ajanović otpočeo napad na Kadića, vodi istragu i još ništa nije pronašlo nezakonitog. (E.Avdić)

(Stavovi i mišljenja izneseni u ovom tekstu su isključivo autorovi i ne odslikavaju nužno stavove redakcije portala)

2 Komentari

  1. Hajde pilot plati a moraces iz svog djepa nema Karan vise za tebe, nisi vijećnik ne trebas mu, a mora i Ziji dati pojačanu ishranu

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here