Turnir prijateljstva u Tuzli: Poznate i javne ličnosti uljepšale teniski spektakl (Foto)

Kada je riječ o pobjednicima turnira, sve lovorike i počasti pripadaju dubl paru Asmir Asko Husejdić i Saša Jović. Ovaj par je tokom dvodnevnog turnira pokazao najbolji tenis, a u finalnom okršaju, koji je trajao tačno dva sata, savladali su Nermina Delibegovića Kešu i Samira Muratovića

Vikend u Tuzli bio je bogat za još jedan sportsko-rekreativni događaj. Riječ je o tenisu, i to onom rekreativnom, koji je sve popularniji u našem gradu i šire. Poznato je da tenisku klijentelu čine brojni poznati i priznati Tuzlaci, kojima je tenis jednostavno u krvi.

Tako je jedna odabrana evropska družina, koja u svojoj grupi okuplja preko stotinu članova, organizovala tenisko druženje na terenima Slobode na Slanoj banji. Igrao se dubl turnir,u kojem je učešće uzelo 60 takmičara.

Prije rekapitulacije cijelog takmičenja u Tuzli, dužni smo započeti retrospektivu događaja, kako bi neke stvari bile jasnije. Činjenice kažu da je prije otprilike 20-tak godina ugledni tuzlanski ugostitelj, Zoran Zoka Čeleketić, načinio pionirske korake u tenisu i počeo s organizacijom mnogih turnira ove vrste. Kako je vrijeme odmicalo, članstvo je poprimilo ozbiljne razmjere, i od tada se prijateljstva i turniri šire nesmanjenom žestinom. Društvo se neprestano sastaje u Tuzli, Poreču, Ulcinju, Ljubljani, Minhenu, Visokom, Beogradu, Gracu, Bijeljini, Mariboru, Klagenfurtu i drugim gradovima Evrope.

Uz odličnu organizaciju i sjajnu atmosferu, i vikend u Tuzli je protekao u kvalitetnom tenisu, koju prije svega potpisuju dvije mecene – Asmir Asko Husejdić i Amir Mazić Iketa. Ova dva biznismena su se svojski potrudili da gostima ništa ne manjnka i pružili su maksimalnu podršku u logističkom i drugom smislu. Uz dobru zabavu i sjajno druženje, vikend u Tuzli će ostati nezaboravan, a ovaj skup su obilježile i mnoge poznate ličnosti.

Između ostalih, tenis u Tuzli su igrali i Veselin Vujović, proslavljeni rukometaš i aktuelni trener Nexea iz Našica, zatim Dževad Šećerbegović nekada vrhunsko lijevo krilo tuzlanske Slobode, pa zatim Boris Stanišić čelnik Zvijezde 09 i vlasnik Etno sela Stanišić kod Bijeljine, Azmir Husić, počasni predsjednik Tuzla Cityja. Svoje mjesto na turniru zauzeli su i Samir Muratović, bivši fudbalski reprezentativac BiH, Enver Enko Bijedić, predsjednik Teniskog kluba Sloboda, biznismen i ugostitelj Sedinet Sido Karić, Samir Mehić nekadašnji karate reprezentativac, Muhamed Ćosić fudbalski menadžer i mnogi drugi.

Kada je riječ o pobjednicima turnira, sve lovorike i počasti pripadaju dubl paru Asmir Asko Husejdić i Saša Jović. Ovaj par je tokom dvodnevnog turnira pokazao najbolji tenis, a u finalnom okršaju, koji je trajao tačno dva sata, savladali su Nermina Delibegovića Kešu i Samira Muratovića.

I u rezultatskom smislu je bilo tijesno i neizvjesno, jer se igrala dodatna igra, odnosno super taj brejk. Nakon 5:7 i 6:4, u odlučujućem setu je bilo 10:6 za Husejdića i Jovića, kojima zasluženo pripada titula. Nakon takmičarskog dijela, vesela družina se „preselila“ u restoran Sezam, gdje je dočekala zoru.

Već u maju mjesecu isti akteri će se ponovo družiti i igrati tenis u crnogorskom Ulcinju i to je još jedna dobra prilika da nastave s promocijom rekreativnog tenisa, koji je prepoznatljiv na cijelom Balkanu. (em)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *