Turković najavila: Uskoro ćemo odrediti mjere u odnosu na sve zemlje, iz toga nije izuzeta ni Hrvatska

2
370

Nakon današnje odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RHrvatske da je za građane BiH obavezan 14-dnevni karantin pri ulasku u njihovu državu, ministrica Ministarstva vanjskih poslova BiH Bisera Turković, kaže da je ova mjera u neku ruku iznenađujuća.

– Svaka zemlja određuje mjere koje njima odgovaraju i koje procjeni da su adekvatne u datom trenutku. Što se nas tiče, imat ćemo sjednicu Vijeća ministara 30. juna, dakle idući utorak. Na toj sjednici ćemo zauzeti pozicije odnosno odrediti mjere u donosu na sve zemlje i one u okruženju. Sve opcije su otvorene, sve opcije su na stolu. Vidjet ćemo kako ćemo reagirati. Imamo još nekoliko dana. Vidjet ćemo i kako će brojke izgledati u odnosu i Hrvatske prema BiH i generalno BiH u odnosu na ostale zemlje – kazala je ministrica.

Dodala je da nisu isključene recipročne mjere, ali da će se 30. juna dogovooriti kako će izgledati dalje otvaranje ili zatvaranje granica i koje mjere će biti u primjeni.

2 Komentari

  1. E moja ministrice, ne čeka se pet dana da bi se nešto poduzelo, nego se pri adekvatnoj situaciji odgovori istog ili najkasnije slijedećeg dana.
    Ali u svemu tome čini mi se da je nešto i dobro. Kao da su naši političari na putu da otkriju još dvije riječi koje oni nisu ni znali da postoje.
    A te čarobne riječi su:
    SAMOPOŠTOVANJE i RECIPROCITET !!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here