Tulumoviću produžen mandat VD direktora UKC Tuzla

Odluku Vlade TK da Tulumoviću produži mandat iz SDP-a komentarišu kao protivzakonitu

Vlada Tuzlanskog kantona je jučer dala saglasnost Upravnom odboru Univerzitetkog kliničkog centra Tuzla za imenovanje Denijala Tulumovića za vršioca dužnosti direktora JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla najduže do šest mjeseci.

vlada tk produzila mandat na mjesto vd direktora danijalu tulumovicu
Mandat je Tulumoviću produžila Vlada TK (Foto: Arhiva/TL)

Tulumović je na poziciju VD direktora UKC Tuzla imenovan u maju 2022. godine i do danas mu se produžava mandat na ovu funkciju. Tulumović je ovo potvrdio za portal Vijesti.ba.

„Jeste, jučer je Vlada Tuzlanskog kantona dala saglasnost na moje imenovanje. To je ustvari postupak koji ide po inerciji, jer je u pitanju prijedlog novog Upravnog odbora UKC-a Tuzla, koji je imenovan nedavno od strane Skupštine TK“, kazao je Tulumović.

Kada je u pitanju upravljanje Univerzitetskim kliničkim centrom, dosta složenu i kompleksnu situaciju prekinula je nedavno Skupština TK koja je iz osnivačkih prava izbacila Vladu Federacije. Sve se dešava zbog toga što na federalnom nivou vlast čine stranke okupljene oko Trojke, a u Tuzlanskom kantonu na vlasti su SDA i DF.

Odluku Vlade TK da Tulumoviću produži mandat iz SDP-a komentarišu kao protivzakonitu.

„Ovo je jedan frapantan primjer kršenja Zakona o zdravstvenoj zaštiti FBiH. Mi smo u situaciji da jedna mala grupica ljudi iz SDA i DF-a kršeći zakon postavlja ljude na pozicije na koje ne bi smjeli. Ja pozivam Tužilaštvo TK da vrati UKC Tuzla u okvire zakona, drugačije ne može“, kazao nam je Dževad Hadžić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla. (tl)

Podijeli

One comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *