Tuka najavio rekord u Madridu i našalio se: Ja sam nešto kao Džeko, samo malo brži

0
297
Foto: Facebook

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka večeras će nastupiti na dvoranskom atletskom mitingu u Madridu na trci na 800 metara, a bio je dovoljno hrabar da na društvenim mrežama najavi državni i balkanski rekord koji će pokušati nadmašiti.

Za Tuku će to biti posljednja provjera pred Europsko prvenstvo u dvorani koje će biti održano u poljskom Torunu od 5. do 7. marta i upravo će večerašnja trka odlučiti da li će tamo nastupiti.

Amel očekuje i nada se da će uspjeti u svom naumu, a stigao se i našaliti:

“Svi koji me poznaju, znaju koliko volim nogomet. Kada igram, onda sam napadač. Nešto kao Džeko, ali samo malo brži. I večeras u Madridu ću biti napadač, ali napadam rekord Bosne i Hercegovine i Balkana u dvorani na 800 metara! Rijetko dajem ovakve najave, ali osjećam se dobro i nadam se da me osjećaj i noge neće prevariti. Glava sigurno neće.

Ovo je ujedno i posljednja provjera pred nastup na Europsko prvenstvo u dvorani”, napisao je Tuka na Facebooku.

Podsjetimo, on je prošle sedmice osvojio šesto mjesto u trci na 800 metara na dvoranskom mitingu u Torunu s vremenom 1:46.35, što mu je najbolji rezultat ove sezone, a ujedno i drugi najbolji u karijeri u dvorani na 800 metara (1:46.33). (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here