Tuka četvrti u Madridu, ostvario najbolje vrijeme sezone

Bosanskohercegovački srednjeprugaš Amel Tuka, s novim ličnim rekordom sezone 1:46,89, osvojio je četvrto mjesto na zlatnom mitingu Svjetske dvoranske serije Galluru u Madridu, na kojem je pobijedio Španjolac Saul Ordonez s 1:46,22.

Konkurenti su mu bili Šveđanin Andreas Kramer, koji je s 1:46,52 bio drugi te Španjolci Adrian Ben, Havier Miron, Mariano Garsia i Saul Ordonz te Nizozemac Toni Van Dipen. Treći je bio Španjolac Miron s 1:46,73.

Bila je ovo i posljednja provjera našeg atletičara pred nastup na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu (Turska), koje će biti održano od 2. do 5. marta, a Tuka će, zajedno s Abedinom Mujezinovićem, već prvog dana nastupiti u kvalifikacijama na 800 metara.

Tukin najbolji ovosezonski rezultat do večerašnjeg mitinga u Madridu bio je 1:47,02, s kojim je nedavno pobijedio te oborio rekord mitinga u njemačkom Dortmundu.

Zanimljivo je da je najbolji lični dvoranski rezultat istrčao upravo prije dvije godine na mitingu u dvorani Gallur u Madridu, što je još uvijek njegov dvoranski rekord.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *